• augustus 31, 2015

  Posted in: Uncategorized

  Reitdieptochten gezwommen bij uitstekende omstandigheden

  Mede door het mooie weer werden de traditionele Reitdieptochten dit jaar weer goed bezocht door zowel bezoekers als zwemmers. De watertemperatuur was aangenaam, 21 graden. Het was zonnig weer maar wel met een harde wind uit het zuidoosten. Ondanks de wind toch goede zwemomstandigheden!

  Er waren 170 zwemmers en weer een groot aantal toeschouwers op de dijk langs het Reitdiep ten zuiden van Garnwerd op het terrein van Recreatiecentrum Garnwerd aan Zee, waarvan alle medewerking werd verkregen.

  rd2015

  De kwaliteit van het zwemwater was, volgens de wateronderzoek van het Waterschap Noorderzijlvest (een paar dagen voor de zwemtochten) uitstekend.

  De toeschouwers konden niet alleen genieten van de zwemmers, ook van de muziek van de Eendracht uit Ezinge in een heel gezellige en ontspannen sfeer. Er stonden vrijwilligers met frisdrank , gehaktballen van Café Hammingh, koffie en thee. De aanwezige arts op de dijk hoefde gelukkig één pleister te plakken op een snijwond in een vinger.

  Een aantal vrijwilligers uit Garnwerd en omgeving zorgde er, in een 7 tal volgbootjes, voor dat de zwemmers onder goede begeleiding de tocht konden volbrengen. Tussen de wedstrijden door werd de wachtende schepen door het Reitdiep langs Garnwerd toegestaan hun vaartocht te vervolgen. De PW 18 Aquarius van de Provinciale Waterstaat was aanwezig om eventuele doorgaande schepen op te vangen. Dit verliep weer uitstekend! De Reitdieptochten begonnen wat later dan gepland omdat er in de ochtend een storing was in de brug bij Garnwerd, waardoor er eerst een lange rij schepen moest passeren alvorens de Reitdieptochten konden beginnen.

  De Reitdiepzwemtochten worden ook gezwommen door een groot aantal “toerzwemmers”. Zij doen mee voor de prestatie. Alle deelnemers ontvingen een herinneringsmedaille.

  Hieronder volgen de uitslagen van de wedstrijd-zwemtochten. De eerste 3 aankomenden ontvingen een prachtige beker:

  Meisjes 500 meter

  1. René v.d. Heyden Groningen 7.31 minuten

  2. Ilona Venema Vries 8.01 minuten

  3. . Liza Heldoorn Leek 8.09 minuten

  Jongens 500 meter

  1. Calvin Kleinsma Rolde 8.00 minuten

  2. Chis Oosterhof Startenhuizen 8.40 minuten

  3. Han Heerema Uithuizen 9.28 minuten

  Dames 1000 meter

  1. Marieke Tienstra Winsum 12.17 minuten

  2. Wendan Poelstra Groningen 12.28 minuten

  3. René v.d. Heyden Groningen 13.37 minuten

  Heren 1000 meter

  1. Erik Schröder Groningen 10.27 minuten

  2. Gustav v.d. Berg Groningen 11.59 minuten

  3. Elzo Dijkhuis Haren 12.16 minuten

  Vermeldenswaard is dat Mw. Janny Kolhorn-Wit dit jaar voor de 40ste keer meezwom!

 • Comments are closed.